-

Elérhetőség

Soós Zsuzsanna

Cím: 9700 Szombathely,
Bodányi Ödön utca 19.

8264 Szigliget, Külsőhegyi u. 43.

Mobil:

+3630/5979-693

E-mail:

zsuzskoszertartas@gmail.com

Facebook:

https://www.facebook.com/szertartasvezetozsuzsko

További információk

Köszönöm, hogy elolvastátok azokat a személyes gondolataimat, melyek alapján eldöntöttétek, hogy megismerkedtek velem! A tudásszikrák birtokában mindig kellenek bizonyosságok, szóbeli megerősítések, a döntéseteket megkönnyítő útmutatások. Találkozzunk! Bármikor hívható, elérhető vagyok! Egyeztessünk találkozási időpontot, s beszéljük meg TI mit, és hogyan szeretnétek tenni esküvőtök napján!

Ha úgy döntenétek, hogy először emailben kérdeztek bátran tegyétek azt. Erre szolgál a kommunikációs űrlap! Töltsétek ki, írjátok meg, küldjétek el válaszaitokat. Ígérem, hogy így is körültekintő, mindenre kiterjedő választ nyújtok feltett kérdéseitekre, nagyon rövid időn belül!A szertartásvezetőről

A szertartásvezetőA szertartásvezető

A választás szabadsága és felelőssége meggyőződésem, hogy az esküvői szertartásvezető kiválasztásakor hatványozottan jelen van. Ez a szolgáltatói piac is kibővült, sokan, sokféle esküvői szolgáltatást kínálnak, eltérő árakkal, eltérő választékkal. Egy biztos, a legfontosabb az a személy, akit idegenként választatok a nagy napra, aztán ahogy megismeritek, azonosultok egymással, s hamarosan az az érzés él Bennetek, hogy ezer éve ismeritek a szertartásvezetőt, akivel a közösen létrehozott gondolat magokkal, érzés csírákkal egy olyan szimbiózist alkottok, melyben minden egyes szónak, mondatnak, gesztusnak, cselekedetnek, rejtett pillantásnak jelentősége van. Közös munka, közös gondolkodás kell az álom valóra váltásához.

Ebben az esküvői szertartásvezetőnek, Nekem kell irányt mutatnom. Papírra vetni, összeszerkeszteni a még ki nem mondott érzéseket, a tréfás, vagy épp megható és egyben elgondolkodtató mondatokat, azokat a történeteket, történéseket, melyeket Ti fontosnak tartatok arra, hogy a násznép megismerje. Az írás tudományát pályafutásom során szerencsésen elsajátítottam, így minden esküvői szöveget magam szerkesztek úgy, hogy abban benne van a menyasszony és a vőlegény minden fontosnak tartott mondata, érzése is. De az írás tudománya önmagában kevés!

Retorikai képesség is kell. Választékosan, nyomatékosan, különböző hanglejtéssel és hangszínnel kell tolmácsolni az esküvői beszédet minden körülmények közepette. Nálam ez nem jelent problémát, mert az esküvők szervezése, lebonyolítása hivatásom során jogilag is a feladataim közé tartozott. Gyakorlat teszi a mestert!

Nem remeg a lábam, hangom akkor sem, ha netán több száz vagy ezer ember előtt kell szerepelnem. Váratlan helyzetekben feltalálom magam, helyén van az eszem és a szívem. A hely szelleme pozitív életenergiával tölt fel, melyet át is adok minden jelenlévőnek. A szertartásvezetést nem az iskolapadban tanultam, hanem az élet tanított meg rá.

Gyakorlati tapasztalatom, hogy a szertartásvezetésre rá kell hangolódni. Felkészülten, kipihenten, kellő időben és az alkalomhoz illő öltözetben, a szükséges kellékekkel együtt kell a szertartás helyszínén megjelenni. Én így teszek és figyelek arra, hogy a szertartás az elejétől a végéig azt az élményt nyújtsa amit elvártok Tőlem, esküvői szertartásvezetőtől.

Sok témát érintettem már, de nem akarok elfelejtkezni az időtényezőről sem, bár ez mindig megbeszélés és az egyedi kérések alapján határolható be igazán.  Megítélésem szerint néha a kevesebb is több. Ez jellemzi a szertartás hosszúságát is. A minőséget az arany középút megtalálása jelenti a protokollnál, amely fél, háromnegyed órát takar.

Az egyediséget tudjuk fokozni az élő zene és dalok varázsával, költői gondolatok művészi tolmácsolásával és mindazzal, amit Ti kitaláltok. 


Vissza az előző oldalra!
Soós Zsuzsanna - Magyar